Met een speciaal daarvoor gebouwde installatie op het dak van hotel NH Atlantic in Kijkduin fotografeert kunstenaar Bruno van den Elshout heel het jaar 2012 lang de Noordzeehorizon. Op ieder uur, van iedere dag, recht de open zee op.


8.785 portretten van hetzelfde stukje grenzeloze verte, waar alles bij elkaar komt: hemel en aarde, verbeelding en werkelijkheid. Verleden, heden en toekomst. Aankomen kun je er nooit, maar de wens er naartoe te reizen, verandert alles.

Wat begon als een ogenschijnlijk lukraak idee groeit via diverse exposities en strand-expedities uit tot een omvangrijk project; een kunstwerk-in-boekvorm dat recht doet aan het avontuur waar onze eigen horizon ons toe heeft uitgenodigd. Een monumentaal boek, 212 pagina's met 500 horizon-afbeeldingen, ritmisch en melodisch gecomponeerd tot een verhaallijn zonder tekst.

Kunstenaar Bruno van den Elshout vertelt met dit boek het verhaal van avontuur en hoe je die ten volle aangaat. Hoe het ontstaat, hoe het zich ontvouwt en waar het je brengt. Over moed, twijfel en ontdekken.

Meer informatie...